Scooter verzekeren

Bent u op zoek naar een goede scooterverzekering maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Dan kan deze site u op weg helpen bij het vinden van een scooterverzekering die bij u past. Wij hopen u een beter beeld te geven van de diverse scooterdekkingen die er beschikbaar zijn en inzicht te geven in een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden voordat u de weg op gaat.


Allereerst zult u zichzelf de vraag moeten stellen aan welke eisen een scooterverzekering voor u moet voldoen.  In Nederland is een WA scooterverzekering verplicht voor iedere scooter bezitter.  Deze dekt de schade die aan een ander wordt toegebracht. In totaal kunnen we 3 soorten scooterverzekeringen onderscheiden:

1. WA verzekering

Een WA scooterverzekering dekt de aansprakelijkheid van de eigenaar en de bestuurder van de scooter voor schade toegebracht aan derden. De schade aan de eigen scooter  die door uw schuld is veroorzaakt wordt door deze verzekering niet gedekt

2.  WA Plus verzekering

De WA plus verzekering dekt naast de standaard WA dekking ook schade veroorzaakt door diefstal en joyriding.

3.  Allrisk verzekering

Deze verzekering dekt alle schade aan uw scooter.

Om het geheel enigszins overzichtelijk te houden hebben wij de 3 meest voorkomende scooterverzekeringen er voor u uitgelicht.

Bereken premie